Нова лекция от Маестрото



05-09-2015 23:50 | Станко Димов

Роджър Федерер имаше нужда от само час и 33 минути, за да се справи с Филип Колшрайбер и да се класира за осминафиналите на US Open. Швейцарецът се наложи с 6:3, 6:4, 6:4, благодарение на което ще играе в IV кръг в Ню Йорк за 15-та поредна година!

Освен това Федерер вече води с 10:0 победи в преките съперници срещу германския си опонент. Маестрото завърши двубоя с 27 печеливши удара на сметката си, в това число 5 аса. Федерер се възползва от 5 от 8-те точки за пробив, които му се откриха по време на срещата.

В началото на втория сет Федерер бе пробит на 0 от Колшрайбер, като това беше първият случай от Уимбълдън насам, в който швейцарецът губи подаването си (серия от 78 последователни гейма без пробив в Синсинати и US Open комбинирано).

Федерер е и в серия от 19 последователни победи срещу съперници от Германия. За последно той загуби от немец на Australian Open 2002 (Томи Хаас).

В понеделник Федерер ще се изправи срещу Джон Иснър, а залогът ще бъде участие на четвъртфиналите във „Флашинг Медоуз”. 13-ият в схемата Иснър водеше в резултата с 6:3, 6:4, като при този резултат съперникът му Иржи Весели се отказа.

Федерер води с 4:1 победи в директните двубои с Иснър. Любопитното е, че двамата не са играли от повече от 3 години насам (Олимпийските игри в Лондон през 2012).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини