Роберта Винчи на първи полуфинал в Шлема



08-09-2015 22:01 | Любомир Тодоров


Италианката Роберта Винчи за първи път стигна до полуфинал на единично в Големия шлем. Носителката на кариерен Шлем на двойки с Ерани тенисистка победи на US Open с 6:3, 5:7, 6:4 също непоставената Кристина Младенович от Франция след повече от два часа и половина игра в мач, изпълнен с обрати и мтожество грешки.

Италианката проби за 2:0. До края на частта тя не допусна съперничката да стигне до брейк пойнт. В деветия гейм Винчи стигна до два сетбола и реализира още първия след ретур на Младенович в мрежата.

В началото на следващата част французойката пропиля цели шест точки за пробив и в крайна сметка Роберта взе подаването си за 1:1. В следващия гейм 32-годишната тенисистка от Таранто стигна на два пъти до брейк пойнт и втория път успя. Реакцията на Младенович беше мигновена. Тя поведе с 40:0 и върна пробива веднага. Кристина направи още един брейк за 4:2. Но след това изигра слаб сервис гейм, който загуби.В 12-ия гейм изглеждащата напълно изтощена 22-годишна французойка поведе с 40:15 и реализира втория си сетбол.

Младенович живна и пропиля три брейк пойнта в четвъртия гейм, преди Винчи да вземе подаването си за 2:2. След един маратонски гейм италианката успя да пробие и да поведе с 4:3. Младенович поиска физиотерапевт на корта, която превърза лявото й бедро. Роберта сервираше за място на полуфиналите при 5:4. Тя стигна до мачбол, но съперничката й го отрази, но при втория ретурът на Кристина спря в мрежата.

Винчи приключи с 22 печеливши удара и 25 непредизвикани грешки. При Младенович съотношението е 51-64.

За достигане до първи финал в Шлема на сингъл Роберта ще играе със спечелилата войната на семейство Уилямс между Серина и Винъс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини