Отборът на Унгария идва с Мартон Фучович



08-09-2015 22:15 | Любомир Тодоров

Капитанът на Унгария за Купа "Дейвис" Золтан Кухарски обяви своите избраници за решителния плейоф срещу България в София за влизане в първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир. Срещата е на НТЦ от 18 до 20 септември.

Известният специалист повика същите тенисисти, който измъкнаха победата над Босна и Херцеговина с 3-2 през юли в Шиофок.

 

Първа ракета на гостите е Мартон Фучович. Той е №200 в света и за последно игра в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати, където отпадна във втория кръг.

Любопитен факт е, че 23-годишният Фучович е роден на една дата с нашия капитан Тодор Енев - 8 февруари. Унгарецът, който е юношески шампион от Уимбълдън през 2010-а, има 14 победи в 23 двубоя за националния отбор.

Останалите в тима на маджарите са Петер Над (№660 в ранглистата на единично), Габор Боршош (№830) и Левента Годри (№2236).

Унгарската федерация призова на официалния си сайт феновете на тениса да се запишат за екскурзия до София и да подкрепят отбора "както го направиха срещу Великобритания" (б.а. - мачът в Глазгоу е плейоф за влизане в първа група през 2011 г.). Те припомнят, че цената на пакета за трите дни на двубоя е 50 лева.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини