Дел Потро се връща за US Open?16-07-2010 02:27 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро може и да опита да защити титлата си от US Open. Аржентинският гигант се възстановява все по-добре и въпреки лошите първоначални прогнози, смята съвсем скоро отново да хване ракетата.

 

"Докторът ми ме увери, че прогресът след операцията е добър. Сега трябва да продължа в този дух и скоро отново ще мога да тренирам нормално," обясни Хуан.

 

Първоначално през месец май Дел Потро обяви, че със сигурност ще пропусне US Open, но сега надеждата на аржентинеца е жива.

 

Новата дата, обявена от лагера на Дел Потро като крайна дата за завръщането му е седмица след US Open - за мачовете от Купа "Дейвис" на Аржентина. Това обаче означава, че въпреки всичко аржентинецът може и да е готов за битките на "Флашинг Медоуз".

 

"Да се върна за Купа "Дейвис" е добър вариант. Да се надяваме, че ще успея да го сторя и по-бързо.

 

"Не ми се ще да се залъгвам с илюзии, тъй като реално все още не знам, кога ще мога да хвана ракета. Ще направя всичко по силите си да се върна максимално скоро," допълни още той.

 

Ентусиазмът на Дел Потро пък бе охладен от треньора му Франко Давин, който не вижда шанс Хуан да играе на US Open, тъй като дори да е здрав, ще има нужда от доста игрови опит преди да играе в САЩ.
Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Nature Valley International
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ийстборн, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд: €745,880

Official Website | Livescore
Турнир: Antalya Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Анталия, Турция
Настилка: Тревна
Награден фонд: €507,490

Official Website | Livescore
Други новини