Халеп пребори дъжда и Азаренка и е на полуфинал



10-09-2015 01:18 | Станко Димов

Поставената под №2 Симона Халеп се класира за полуфинал на US Open, след като успя да се справи с Виктория Азаренка – 6:3, 4:6, 6:4 след 2 часа и 40 минути игра на „Артър Аш стейдиъм”. Двубоят между двете мина през всякакви катаклизми, включително и дъждовна пауза в началото на третия сет, която прекъсна срещата за близо час и половина.

В крайна сметка, след сгрешен форхенд на Азаренка, последната точка в мача отиде на сметката на Халеп, която си осигури двубой с Флавия Пенета на полуфиналите в Ню Йорк. Другият полуфинал е между Серина Уилямс и Роберта Винчи.

Тенисистката от Беларус проби в първия гейм, но след това Халеп спечели четири поред. При 5:3 румънката сервираше за спечелване на сета и се справи при първата възможност.

През втората част Азаренка започна надъхано и след ранен пробив си гарантира преднина с 3:0 гейма. Макар да успя да навакса изоставането си в резултата, при 4:5 румънката допусна нов брейк и двубоят навлезе в решаваща трета част.

След 3 изиграни гейма в третия сет играта беше спряна, тъй като над Ню Йорк заваля дъжд. Паузата продължи близо час и половина, а след нея Халеп успя да вземе подаването си и да изравни за 2:2 гейма.

Ключовият пробив в двубоя дойде в седмия гейм, когато Халеп успя да вземе превес и да поведе с 4:3, а след това затвърди аванса си за 5:3. Азаренка спечели последното си подаване, но за повече тази вечер бившата №1 в света нямаше сили.

„Невероятно е да съм на полуфинал на US Open. Обичам този турнир, чувствам се добре тук. В края на мача показах най-добрия си тенис и си заслужих победата. Бях агресивна, доминирах в играта. След дъждовната пауза си казах, че повече нямам какво да губя и че трябва да играя, както го направих в началото”, каза след срещата Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини