Хингис и Паеш шампиони на смесени двойки



Хингис и Паеш шампиони на смесени двойки
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-09-2015 11:58 | Test User

Швейцарката Мартина Хингис и индиецът Леандер Паеш спечелиха титлата на смесени двойки от Откритото първенство на Съединените щати, за да затвърдят доминацията си тази година. Двамата триумфираха в трети турнир от Големия щлем след Мелбърн и Лондон. На финала в Ню Йорк Хингис и Паеш победиха американците Бетани Матек-Сандс и Сам Куери с 6:4, 3:6, 10-7.

В първите два сета всеки от дуетите печелеше частта с един-единствен пробив. В дългия тайбрек янките поведоха с 4:1 точки, но съперниците им успяха да ги догонят. Решителното разиграване за изхода на двубоя беше при 7:7. Тогава Паеш направи ретур уинър при сервис на двуметровия Куери и след това сам реализира и двете точки при своето подаване.Мартина спечели първа титла на US Open след 1998 година.

Партньорът й, който е на 42 години, пък взе втори трофей в Ню Йорк на микс след успеха през 2008 година с Кара Блек.Индиецът завоюва девета титла на смесени двойки, с което изпревари сънародника си Махеш Бупати.

Единствено Мартина Навратилова е печелила повече трофеи. Тя има десет.35-годишната Хингис може да си тръгне от САЩ с две титли. В неделя тя ще играе на финала на двойки жени. Заедно с индийката Саня Мирза се изправят срещу Кейси Делакуа и Ярослава Шведова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини