Федерер: Беше страхотна битка, благодаря на публиката



Федерер: Беше страхотна битка, благодаря на публиката
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-09-2015 09:10 | Test User

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер не скри разочарованието си от загубения финал в Ню Йорк, но като цяло беше позитивен.

"Разбира се, че съм много разочарован. Имах своите шансове, но Новак свърши отлична работа и ги парира. Беше страхотна битка и аз съм щастлив, че хората останаха след отлагането заради дъжда, за което им благодаря, защото имах нужда от тях. Публиката е една от причините да продължавам да играя. Днес тя беше невероятна, може би най-добрата, която съм виждал някога. Беше направо нереално изживяване", заяви Федерер след награждаването.Швейцарецът призна, че чувството, че феновете са искали да се върне в мача и да го спечели е било прекрасно.

"Имах толкова много възможности за пробив (б.а. - 23). Разбира се, някои от тях можех и трябваше да изиграя по-добре. Но Джокович не ми даде да направя повече. Като цяло съм щастлив от нивото ми на игра през тази година. Способен съм да побеждавам най-добрите тенисисти редовно. В Синсинати изживяването беше незабравимо, след като бих №1 и №2 в една седмица, нещо което не бях постигал преди. Но годината не е завършила. Обикновено завършвам силно сезона и се надявам да го направя отново", завърши оптимистично 34-годишният Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини