Анди Мъри отново ще участва на Хопман къп



16-09-2015 15:13 | Любомир Тодоров

Световният номер три Анди Мъри обяви, че ще участва отново в турнира за смесени отбори Хопман къп, който ще се проведе от 3 до 9 януари 2016 година в Пърт, Австралия.


Негова партньорка пак ще бъда Хедър Уотсън. Този сезон двамата доведоха тима на Великобритания до финала, където отстъпи на състава на Полша.


"Новият централен корт на "Пърт Арина" е много подобен на този ва "Род Лейвър Арина" в Мелбърн, така че за мен това ще бъде една отлична подготовка за Откритото първенство на Австралия", ковментира Мъри пред официалния сайт на ITF.


Домакините ще имат два състава. Единият ще бъде предвождан от ветерана Лейтън Хюит, за който Хопвман къп ще бъде една от последните му изяви на корта. Негова партньорка ще бъде родената в Пърт Кейси Делакуа, която е №5 в света на двойки.


Организаторите обявиха и състава на двете групи. В едната са Великобритания, Франция, Германия и Зелена Австралия. В другата са Златна Австралия,, Съединените щати, Чехия и Украйна. Играят се по една среща на единично мъже и жени и една на смесени двойки. Победителите в групите се класират на финала.


През 2012 година България, в състав Григор Димитров и Цветана Пиронкова, стигна до третото място на турнира в Пърт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини