Оставаме в играта след драматичен успех (+ снимки)



19-09-2015 16:17 | Станко Димов

България запази шансове в двубоя срещу Унгария, залогът на който е място в Първа група за Купа „Дейвис”. След като в петък загубиха двата двубоя на сингъл, днес момчетата на капитана Тодор Енев постигнаха драматична победа на двойки. Тандемът Тихомир Грозданов – Александър Лазов се наложи над унгарската двойка Мартон Фучович и Левенте Годри с 3:2 сета, в отделните части 2:6, 7:6 (3), 6:4, 4:6, 6:1 след близо 4 часа битка в Националния тенис център в София. Така в неделя победителят ще бъде определен от последните два двубоя на единично.

Двубоят започна отлично за гостите от Унгария, които първи стигнаха до точка за пробив. това се случи в четвъртия гейм, при начален удар на Александър Лазов. За жалост в този момент левичарят допусна двойна грешка и пробивът стана факт. В осмия гейм унгарците успяха отново да пробият началния удар на нашия тим и поведоха в резултата с 6:2 след 25 минути игра.

Вторият сет започна изключително равностойно, като в първите геймове двата отбора взимаха сравнително лесно подаванията си. В седмия гейм Тото Грозданов и Сашо Лазов стигнаха до точка за пробив, която бе реализирана след двойна грешка на Годри. В ответния гейм, при сервис на Лазов, унгарците поведоха с 40:0, но след няколко отлични отигравания на левичаря от Пазарджик пробивът все пак бе затвърден. При 5:4 България имаше начален удар за спечелване на сета, но след много колблив гейм, завършил с двойна грешка, Унгария изравни за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който България поведе с 6:1 точки, след което затвори сета със 7:3. Третият сет започна силно за унгарците, които пробиха на старта и след това затвърдиха за 2:0. Нашият тим обаче не се предаде и намери сили светкавично да навакса изоставането, връщайки брейка за 2:2. В десетия гейм, при 5:4, след отлична атака на Лазов България получи два сетбола. Първият не бе реализиран, но при втория грешка нямаше – 6:4.

В четвъртия сет Унгарците отново започна с пробив, а след втори такъв поведоха с 5:2. Нашият тим успя да върне единия брейк, но за повече Тото и Лазов нямаха сили. Така се стигна до заключителна пета част. И за да се спази традицията, тя също започна с пробив на сметката на гостите. Лазов и Грозданов обаче не се предадоха и с подкрепата на публиката завършиха двубоя с 6 последователни гейма на сметката си, с което се наложиха с крайното 2:6, 7:6 (3), 6:4, 4:6, 6:1.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини