България загуби дуела с Унгария



20-09-2015 13:27 | Любомир Тодоров

България загуби дуела с Унгария и се размина с мечтаното класиране в Първа група на зона Европа / Африка за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. Победата за унгарците в неделя донесе първата им ракета Мартон Фучович (№234), който победи с 3:0 сета Александър Лазов (№425), в отделните части 6:3, 6:4, 6:2. Лазов имаше своите шансове най-вече в края на втория сет, когато на моменти надиграваше съперника си, но последната дума бе на Фучович.

Така Унгария спечели дуела с 3:2 победи над България и догодина ще играе в по-горна група. Унгарците си гарантираха успеха с три безответни победи на сингъл, записани в петък и неделя, докато победата на България бе в съботния двубой на двойки. Последния мач на единично, в който се изправиха Димитър Кузманов (№313) и Габор Барсос (№842), завърши с победа на Мико - 6:2, 6:7 (2), 6:2.

Двубоят започна равностойно, като в първите минутки и двамата взимаха с лекота геймовете, в които имаха предимство да сервират. В за жалост Лазов първи се пропука и бе пробит. Това се случи в шестия гейм, когато левичарят от Пазарджик допусна пробив, след като водеше с 30:0. В този момент обаче българинът не успя да вкара нито един първи сервис и бе наказан с дълбоки и силни ретури – 2:4. До края на сета Фучович не допусна никакви изненади в своите сервис-геймове и след половин час игра поведе с 6:3 гейма.

Втората част не започна по най-добрия начин за Лазов, който бе пробит още на старта. В четвъртия гейм обаче българинът притисна сериозно съперника си успя да пробие, реализирайки петия брейк-бол, който се откри пред него – 2:2. Последва обаче ри-брейк и Фучович отново излезе напред в резултата – 3:2. В десетия гейм, когато сервираше за сета, унгарецът допусна показа колебания и Лазов стигна до две точки за пробив, които за жалост не успя да реализира. Така и вторият сет отиде на сметката на гостите – 6:4.

Лазов стартира колебливо в третия сет и бе пробит още в началото – 0:1. Малко по-късно Фучович нанесе решителен удар, осъществявайки втори брейк за преднина 4:1, след което до края на срещата не допусна колебания и затвори мача в своя полза.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини