Джулия Терзийска водачка в схемата в Созопол



25-09-2015 18:25 | Tennis24.bg

Български тенисистки са основни фаворитки за титлата от първия международен турнир за жени във ваканционно селище "Санта Марина", Созопол, който започва утре. Турнирът "Sozopol Santa Marina Cup" е с награден фонд 10 000 долара и е валиден за световната ранглиста на WTA.

Джулия Терзийска, Изабелла Шиникова и Виктория Томова са трите участнички с най-високо класиране. Още поне шест българки ще започнат директно от основната схема - директно приети са Петя Аршинкова и Ани Вангелова, други четири ще получат "уайлд кард" от организаторите.

Състезателки от 17 страни от 4 континента са заявили участие в "Sozopol Santa Marina Cup". Първите от тях пристигнаха в "Санта Марина", започнаха подготовката си за надпреварата и изразиха очарованието си от отличните условия, предоставени от ваканционното селище.

Турнирът, който се организира със съдействието на Община Созопол, започва утре с първия кръг от квалификациите. На 29 септември стартират мачовете в основната схема. Финалът на двойки е на 3 октомври, а първата шампионка на международен турнир в Созопол ще бъде определена на 4 октомври.

Веднага след това започва и вторият турнир от същия ранг "Santa Marina Open". Двете състезания се провеждат съгласно традиционните правила на международната федерация по тенис ITF. Шампионката във всеки от турнирите ще спечели 1 568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, финалистката - съответно 980 долара и 7 точки и т.н.

"Sozopol Santa Marina Cup" и "Santa Marina Open" се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts", със съдействието на Община Созопол, Българска федерация по тенис и с подкрепата на Mall Galleria, "Булстрад", "УниКредит Булбанк", "Загорка" и "ЧЕЗ България".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини