Григор започна с трисетова победа в Малайзия



01-10-2015 17:06 | Tennis24.bg

Четвъртият поставен Григор Димитров спечели в мач от втория кръг на тенис турнира в Куала Лумпур, който е от категория "АТР 250".

Българинът победи Жоао Соуса от Португалия след 2:6, 6:3, 6:4 за два часа и осем минути игра. Хасковлията губеше с 2:4 и 0:30 в последния сет, но успя да направи обрат и да запише първи успех срещу този съперник.

Димитров стигна първи до точка за пробив във втория гейм, но не успя. След това португалецът направи два поредни пробива, а после затвори с лекота първия сет след половин час игра.
Във втората част Григор подобри началния си удар и успя да нанесе своя удар с брейк за 4:2 и после съумя да изравни сетовете.

В решителната част Соуса успя да пробие за 4:2. В следващия гейм обаче Димитров постигна рибрейк. След това стигна до 4:4, след като отрази три точки за пробив. Последва нов пробив и после, макар и трудно, Григор спечели подаването си и мача, за да се класира на четвъртфиналите.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА - ТУК!

Следващият съперник на българина е германският ветеран Бенямин Бекер. Той е на 34 години, точно с десет повече от Димитров, и в момента е №74 в световната ранглиста, където Гришо е 19-и. Двамата никога не са се срещали до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини