Григор Димитров – Бенямин Бекер (гейм по гейм)



02-10-2015 09:57 | Tennis24.bg

Григор Димитров - Бенямин Бекер, двубой от четвъртфиналите на АТР 250 турнира в Куала Лумпур.

Начало: не преди 14:00 часа (след края на двубоя Поспишил - Лопес)

Гледайте срещата на някой от следните линкове:
ЛИНК; ЛИНК; ЛИНК

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор спечели убедително първия сервис-гейм в срещата и открива резултата. Българинът спечели подаването си на 15.

1:1 Григор Димитров започна по-силно гейма и успя да поведе с 30:15, но последваха 3 отлични точки на сметката на германеца и резултатът е изравнен.

2:1 Григор загуби първата точка в гейма, но след това спечели 4 поредни разигравания и отново излиза напред в резултата. Предстои първа почивка в двубоя, след която Бекер ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Гейм на 0 на сметката на Бенямин Бекер.

2:3 Първи пробив в двубоя и той идва на сметката на Бенямин Бекер. Григор Димитров започна изключително колебливо гейма и допусна изоставане 15:40, с което позволи на съперника си да стигне до точки за пробив. Българинът обаче действа безупречно и успя да стигне до равенство. В последствие Бекер стигна до трета точка за пробив, която бе реализира след бекхенд в мрежата от ракетата на Димитров.

2:4 Макар и трудно, Бенямин Бекер успя да затвърди пробива и повежбда с 4:2. В течение на гейма Димитров имаше своите шансове, като дори имаше точка за връщане на пробива, която за жалост не успя да реализира.

3:4 Димитров печели подаването си и намалява преднината на Бекер. Предстои пауза, след която германецът ще сервира.

3:5 Гейм за Бекер. Григор Димитров ще сервира за оставане в първия сет.

4:5 Равностоен гейм, който премина през няколко равенства. В крайна сметка последната дума бе за Димитров, който не допусна да загуби подаването си и намалява преднината на Бекер. Предстои пауза, след която 34-годишният германец ще сервира за успех в първия сет.

4:6 Гейм и първи сет за Бенямин Бекер. Германецът спечели подаването си на 15 и си гарантира успех в първата част на двубоя.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Бърз гейм за Григор Димитров на старта на втората част.

1:1 Бекер спечели без особени проблеми подаването си и изравнява резултата във втората част.

2:1 След страхотен бекхенд по правата Григор Димитров спечели подаването си и отново излиза напред в резултата. Първа пауза в сета, след която на сервис застава 34-годишният Бекер.

3:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът успя да поведе с 40:30, след което спечели продължително разиграване и най-накрая се справи с подаването на Бекер.

4:1 Пробивът е затвърден с бърз гейм на 15. Григор е на два гейма от успех във втория сет, с което ще вкара двубоя в решаваща трета част.

4:2 Бекер печели подаването си и спира серията последователни геймове на сметката на Григор Димитров. Българинът обаче продължава да е с пробив напред.

5:2 Гейм на 15 за Григор Димитров, с което той принуждава Бекер да сервира за оставане във втория сет.

5:3 Бекер поведе с 40:15, след което Димитров успя да стигне до равенство. Последваха нови две точки на сметката на германеца и той спечели подаването си.

5:4 За жалост Григор Димитров загуби подаването си в най-неподходящия момент - сервирайки за сета. Българинът пропиля 2 сетбола, след което се стигна до брейк-пойнт, реализиран от Бекер след грешка на Димитров. Сетът продължава.

5:5 Григор Димитров пропусна нови 2 сетбола! Българинът поведе с 40:15 и получи отлична възможност да затвори сета, но не успя да завърши един смач, след което бе наказан от Бекер. Това разколеба Димитров, който загуби и следващите 3 точки, с което позволи на съперника му да изравни резултата. В последните два гейма Гришо пропусна общо 4 сетбола - 2 при негов сервис и 2 при начален удар на Бекер.

6:5 Гейм на 0 за Григор Димитров.

6:6 Гейм на 0 за Бенямин Бекер. Тайбрек ще определи изхода на втория сет.

6:7 (3) Григор Димитров загуби тайбрека с 3:7 точки и приключи участието си на турнира в Куала Лумпур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини