Терзийска и Шиникова шампионки на двойки



03-10-2015 18:23 | Tennis24.bg

Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова спечелиха титлата на двойки на международния турнир за жени "Sozopol Santa Marina Cup" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище Санта Марина в Созопол, с категорична победа във финала над германките Ана и Шарлот Клазен с 6:2 6:1.

Българските тенисистки бяха повече от убедителни по пътя към титлата и не загубиха нито един сет в четирите си мача. Във финала те също не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. След като сестри Клазен спечелиха първите два гейма, Терзийска и Шиникова взеха 12 от следващите 13 и затвориха мача след само 42 минути игра.

За Изабелла Шиникова титлата в Созопол е 22-ра на двойки от турнири от календара на международната федерация по тенис ITF и седма през тази година. Джулия Терзийска взе шести трофей на двойки в кариерата си. Двете шампионки бяха наградени от Никола Петков, генерален мениджър на "FPI Hotels& Resorts".

Утре от 11:00 ч. е финалът на сингъл на "Sozopol Santa Marina Cup", в който Изабелла Шиникова среща французойката Марго Йеролимо. Втората поставена Шиникова спечели българското дерби срещу №5 Виктория Томова с 6:2, 6:7(4), 6:0.



Междувременно във ваканционното селище Санта Марина започнаха и квалификациите на втория пореден турнир от същия ранг "Santa Marina Open". От българските състезателки победи в първия кръг записаха Виктория Бърдарова и Гергана Топалова, а директно от втория утре ще започнат Вивиан Златанова и Габриела Михайлова.

Двата турнира се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини