Мелбърн усети най-горещата нощ в света за последните 100 г.



Мелбърн усети най-горещата нощ в света за последните 100 г.
Свързани турнири
12-01-2010 19:58 | Станко Димов

Жителите на австралийския град Мелбърн станаха свидетели на най-топлата нощ за последните 100 години в света. Максималните температури достигнаха 37 градуса до полунощ, оставайки средно 34 градуса до сутринта, съобщава БГНЕС.

Повечето от австралийците понесоха трудно това метеорологично предизвикателство, докато други предпочетоха да отидат на плажа или в заведенията, които останаха отворени до късно през нощта.

Метеорологът Ричард Уитакър обяснява, че така създалата се ситуация се дължи на топла вълна, дошла от Централна Австралия. "Имахме ветровит полъх от север, който донесе горещ въздух в средата на страната. Поради тази причина, температурите не можаха да се понижат, дори и през нощта", подчерта Уитакър. Той пожела да уточни, че глобалното затопляне няма връзка с този феномен.

Така още от сега е ясно, че на тенисистите, които ще участват на Australian open, който започва през следващата седмица, отново няма да им е леко с преодоляването на жегата. През миналата година някои от най-добрите играчи бяха "спряни" именно от нея. Вика Азаренка бе на път да победи бъдещата шампионка Серина Уилямс преди да получи топлинен удар. При мъжете пък Новак Джокович не издържа на жегата и предаде доброволно мача на Анди Родик, който отиде на полуфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини