България ще организира АТР турнир!



06-10-2015 12:55 | Станко Димов

България отново ще бъде домакин на значим тенис форум. След като в периода 2012-2014 страната ни организира Турнира на шампионките, с който приключваше сезона в WTA, сега в София ще се проведе и надпревара от календара на АТР, категория "250". Новината, която Tennis24.bg съобщи по-рано през деня, бе потвърдена лично от президента на БФТ Стефан Цветков и спортния министър Красен Кралев.

На специален брифинг в Спортната палата бяха разкрити и подробности около турнира. Генерален спонсор ще бъде Garanti Koza, които подпомагаха и последните две издания на Турнира на шампионките. Държавата, в лицето на спортното министерство също ще помогне и ще отпусне 500 000 лева, разкри Красен Кралев. Общият бюджет на турнира ще бъде 2.8 милиона лева.

Президентът на БФТ Стефан Цветков пък добави, че наградният фонд на надпреварата ще бъде около 450 000 евро, а името на турнира ще бъде Garanti Koza Sofia Open. Надпреварата ще се провежда в „Арена Армеец” в София в следващите 3 години, като има опция за удължаване на контракта.

От духа на Garanti Koza Sofia Open ще усети и зала София, която ще бъде използвана за тренировки от състезателите. Не е изключено някои от двубоите от квалификациите също да се проведат на кортовете в зала София, разкри Цветков. За двубои ще бъде използвана и тренировъчната зала в "Арена Армеец".

Първото издание на Garanti Koza Sofia Open ще се проведе в периода 1-7 февруари 2016-та година, а Цветков и Кралев си пожелаха турнирът да задоволи и най-капризните фенове на тениса и спорта у нас.

"Много мечтахме за този турнир, много усилия положихме и съм изключително щастлив, че за първи път ще можем да посрещнем най-добрите тенисисти в света. Поздравления и за българската федерация по тенис, която свърши огромна работа във всеки един аспект. Вярвам, че БФТ отново ще се справи прекрасно с провеждането на събитие от толкова висок ранг, както го направи с Турнира на шампионките. Министерството на младежта и спорта ще подкрепи този проект както организационно, така и финансово, защото смятаме, че България трябва да заеме достойно мястото си на световната тенис карта не само с представителите ни сред най-добрите в мъжкия и женския тенис", коментира министър Кралев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини