Надал и Джокович стартираха безпроблемно



06-10-2015 15:50 | Tennis24.bg

Поставеният под №3 в основната схема Рафаел Надал се справи с 6:4, 6:4 с участващия с „уайлд кард” Ди Ву на старта на АТР 500 турнира в Пекин. Малко след него чиста победа в два сета постигна и 5-кратният шампион в надпреварата Новак Джокович, който беше значително по-изразителен и надви с 6:1, 6:1 Симоне Болели.

Надал, също както сънародника си Давид Ферер, се опитва да си гарантира място на финалите на АТР в Лондон следващия месец. Рафа приключи двубоя за около час и половина, в които наниза 17 печеливши удара.

Надал изпитваше леки колебания в началото на втория сет, но в крайна сметка не позволи на представителя на домакините да стигне до нещо повече от почетна загуба.

„Изглеждаше така, сякаш контролирах двубоя, но при 6:4, 1:0 ситуацията се промени. Мисля, че в този момент започнах да играя твърде назад от основната линия. За радост в последните геймове наистина играх добре. На няколко пъти пласирах форхенд върху линията, което ми помогна да приключа двубоя силно”, коментира Рафа, който във втори кръг ще срещне канадеца Вашек Поспишил.

„Тренирам добре и скоро нивото ми на игра ще се подобри. Полагам много усилия това да се случи и мисля, че съм съвсем близо. Знам, че за да потвърдя думите си трябва да постигна добри резултати. В края на сезона сме и имам възможността на последните турнири за годината да практикувам нещата, върху които работя”, каза още испанецът.

Водачът в схемата Новак Джокович пък постигна своята 25-та последователна победа в турнира, като остана на корта едва 70 минути. Сърбинът приключи двубоя със 7 аса, 22 печеливши удара и 14 непредизвикани грешки. През двубоя Ноле не загуби нито веднъж подаването си. Във втори кръг той ще срещне участващия с „уайлд кард” китаец Чанг Зе.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини