Джокович с историческо постижение в Пекин



08-10-2015 17:18 | Станко Димов

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович записа 26-та последователна победа на турнира в Пекин, като по този начин изравни постижението на Джими Конърс, който е втори в класацията за най-много поредни победи в конкретен турнир. Това стана факт, след като сърбинът се наложи с 6:2, 6:1 над участващия с „уайлд кард” Зе Чанг. Убедителен лидер в любопитната класация пък засега е Рафаел Надал, който има серия от 31 последователни победи на „Ролан Гарос”.

Иначе днес сърбинът си гарантира успеха за едва 55 минути игра. Той спечели 84% от точките след първи сервис, наниза 21 печеливши удара и взе 12 от 13-те си излизания към мрежата.

„Условията тук отговарят отлично на стила ми на игра. Чувствам се отлично, когато стъпя на централния корт. Предполагам, че положителният рекорд, който имам тук година след година, ми дава допълнителна увереност. Просто продължавам напред, това е всичко. Нямам друго обяснение”, коментира водачът в схемата след двубоя.

На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу шестия в схемата Джон Иснър, който направи обрат в двубоя си срещу Джон Милмън – 4:6, 7:6 (5), 6:4. Австралиецът сервираше за мача при 6:5 във втория сет, но тогава Иснър успя да пробие на 15 и да се добере до тайбрек, където се наложи със 7:5 точки. В началото на третия сет американецът направи пробив, който се оказа напълно достатъчен за него да затвори мача след два часа игра, записвайки 21 аса на сметката си.

Джокович води със 7:2 победи в директните двубои с Иснър, като е спечелил последните 4 двубоя между тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини