Представители на Левски – на почит в света на спорта



08-10-2015 18:19 | Tennis24.bg

Българските спортни деятели са уважавани и издигнати в почит в спортните структури по света. Старата столица на Казахстан Алмати беше домакин на годишната конференция на Международния координационен съвет на динамовсите организиации (МКСДО) или с други думи казано – ръководството на спортните клубове към министерствата на вътрешните работи. Левски е българският клуб в организацията.

На 90-годишнината на казахстанския Динамо се проведе среща с представители на 12 държави, сред които бяха и заместник-председателите на ОСК Левски Люсиен Велчев и Тодор Стефанов.

„Бяхме посрещанати страхотно. Ние се позлваме с изключително уважение и почит, защото организацията е създадена по инициативата и усилията на Стоян Хранов (б.а. председател на ОСК Левски). Левски и украинският Динамо бяха първите два клуба, които си сложиха подписите като членове на МКСДО. Сега членовете са 17 и не са само от Европа. Ангола, Виетнам, Китай са в организацията, която бързо се развива”, сподели Тодор Стефанов.

Представители на Азербайджан, Ангола, Беларус, България, Казахстан, Киргистан, Латвия, Молдова, Русия, Таджикистан, Туркменистан и Украйна заседаваха в Алмати заедно с министъра на МВР на Казахстан Касимов. Основна тема на обсъждане по време на срещата беше възможността да се организират „Динамиади”. Дейността на МКСДО е с голяма насоченост към организационно подпомагане между спортните клубове на отделните страни. Така по линията на МКСДО няколко отбора пристигат да участват в София на мемориалния турнир по водна топка „Иван Славков”. Столицата ни също така беше място за среща на членовете на МКСДО преди година, което съвпадна с празниците за 100-годишнината на Левски.

„Ние не можем да си позволим да поканим много отбори и да покриваме всичките им разходи, но някои от другите страни имат тази възможност. Не са си докоснали структурите в клубовете в бившите съветски републики и МВР субсидира дейността за масов спорт, високо спортно майсторство. Казахстанският Динамо, например, е клубът с най-много медали от големи първенства в страната, като от Лондон 2012 състезателите на клуба имат 13 медала”, информира Стефанов. Той сподели още, че 90 000 сътрудници, обслужващи 28 олимпийски спорта, са ангажирани на работа в Динамо Казахстан, а в цялата страна 120 000 души на щат работят за развитието на спорта като треньор, методисти и други.

Подробности може да откриете ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини