Иванович запази надежди за Сингапур



08-10-2015 18:52 | Tennis24.bg

Поставената под №6 в основната схема Ана Иванович се класира за четвъртфиналите на турнира в Пекин, след като се наложи със 7:5, 4:6, 6:2 над рускинята Светлана Кузнецова. Бившата №1 в света има нужда да достигне минимум до полуфинал в турнира, за да съхрани живи надеждите за място във финалите на WTA в Сингапур и засега върви по план.

Кузнецова започна по-добре срещата и успя да пробие на 0 подаването на съперничката си в деветия гейм, с което получи право да сервира за сета. Иванович обаче отговори подаващо и спечели следващите 3 гейма, с което и първата част на двубоя.

В началото на втората част Кузнецова отново първа излезе напред в резултата и за разлика от предходния сет, този път успя да задържи аванса си до самия край. В решаващия трети сет Иванович демонстрира най-добрия си тенис и напълно заслужи победата.

На четвъртфиналите сръбската тенисистка ще се изправи срещу Анастасия Павлюченкова, която по-рано през деня победи шампионката от US Open Флавия Пенета с 3:6, 6:4, 6:3.

Иванович и Павлюченкова са играли 7 пъти помежду си. За последно те се срещнаха в Ухан миналата година, когато сръбкинята се отказа поради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини