Започва отборното първенство по тенис на маса



09-10-2015 11:44 | Любомир Тодоров

В кк "Албена" днес официално се откриват националните отборни първенства по тенис на маса при мъжете, съобщава ръководителят на спортния отдел на курорта Руслан Йорданов. Участват осемте най-добри състава на страната, както и осемте водещи клуба в „А“ група Север.

В спортната зала ще се изиграят по 3 кръга от Висшата лига и Северна ′′А" група от първия етап на състезанието. Ето имената на отборите които ще спорят за шампионската титла по класирането им от предходния шампионат: "Дигеста Профи Спорт" (София) - с българина с най-високо място в световната ранглиста Кирил Попов, "Асарел Медет“ (Панагюрище) - с държавния шампион на единично Петко Габровски, държавния вицешампион Теодор Александров и победителя в завършилите преди седмица световни игри за хора с увреждания Денислав Коджабашев.

Останалите състави са: "Мадлен" (София), "Корабостроител 92" (Варна), "Боровец" (Горна Оряховица), "Стоянстрой" (Пловдив), "Марек-Дигеста"(Дупница) и новият член на Висша лига – "Добруджа" (Добрич).

Сред участниците в мъжката Северна "А" група като предварителен лидер е сочен отбора на ′Дунав" (Русе), но едва ли ще му бъде лесно имайки предвид силните формации, които участват и тук.

След приключване на състезанията от държавното първенство от 14.00 ч. в събота - 10 октомври, в спортна зала "Албена", ще започне втория открит шампионат за мъже и 4 възрастови групи ветерани, в които освен изявявалите се до момента майстори ще се включат и гости от Румъния и много други български състезатели. Входът за зрители е безплатен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини