Бачински на финал и място в Топ 10 на света



10-10-2015 13:37 | Tennis24.bg

Тимеа Бачински записа една от най-важните победи в кариерата си. Състезаващата се за Швейцария тенисистка надви с 5:7, 6:4, 6:1 бившата №1 в света Ана Иванович и се класира за финала на силния турнир на твърди кортове в Пекин. Освен, че ще играе на най-големия финал в кариерата си до момента, победата днес осигури на Бачински и дебют в Топ 10 на ранглистата.

„Просто се опитвах да запазя концентрация през цялото време. Да мисля за следващата топка, за следващата точка, а не какво ще се случи след това”, коментира в интервюто на корта Бачински.

„Искам да благодаря на цялата публика – много хора ме подкрепяха днес. Съжалявам за феновете на Ана, вие я подкрепяхте много. Но се радвам, че успях да се справя. Обичам да играя в Китай, наслаждавам се на всеки един момент тук”, каза още Бачински.

Швейцарката приключи срещата с 22 печеливши удара и също толкова непредизвикани грешки. Тя успя да спечели 16 от последните 17 точки в двубоя.

В понеделник Бачински ще дебютира в Топ 10 на ранглистата. За справка тя започна сезона като №47, миналата година бе №237, а преди 3 години бе №578. Бачински ще стане четвъртата представителка на Швейцария в Топ 10 след българката Мануела Малеева-Франие (достигнала до №3), Мартина Хингис (достигнала до №1) и Пати Шнидер (достигнала до №7).

С успеха днес Бачински остава в играта за финалите на WTA в Сингапур. Ана Иванович също имаше надежди за Сингапур, но за тази цел трябваше да се класира минимум на финал. Сръбкинята вече е извън сметките за финалите на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини