Григор Димитров вече е №22 в ранглистата



12-10-2015 08:50 | Tennis24.bg

В публикуваната днес ранглиста на Мъжката тенис асоциация първата ни ракета Григор Димитров отстъпи едно място и е вече №22.

Тази седмица най-добрият спортист на България за 2014 година трябваше да играе на турнира от "Мастърс 1000" в Шанхай. Първоначално Димитров беше заявен за него, но по-късно се оттегли. По принцип състезанията от тази категория са задължителни за тенисистите от елита, така че отказът се дължи вероятно на някаква травма.

Втората ни ракета Димитър Кузманов почиваше миналата седмица и в момента е 295-и. Той отстъпи с 5 позиции. С 4 места се смъкна и Димитър Кутровски, който вече е №334.

В челото на класацията на АТР шампионът от Пекин Новак Джокович е непоклатим. Анди Мъри обаче измести Роджър Федерер от второто място и има 220 точки аванс преди началото на турнира в Шанхай. Швейцарецът ще си върне позицията, ако стигне полуфинал в Китай, а шотландецът отпадне на по-ранен етап.

Стан Вавринка се бетонира на четвъртата позиция, след като спечели убедително титлата в Токио. Финалистът от Пекин Рафаел Надал отново стана първа ракета на Испания, след като си размени местата с Давид Ферер и е №7 в ранглистата.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини