Федерер обича да разглежда схемите



13-10-2015 09:10 | Tennis24.bg

Шампионът от турнира в Шанхай през миналата година Роджър Федерер призна, че много обича да разглежда схемите на състезанията.

"Гледам и се опитвам да позная кой ще спечели в конкретния мач и кой може да бъде мой евентуален съперник. Но трябва да призная, че правя ужасни прогнози. Всъщност за мен няма значение срещу кого ще играя, но се опитвам да съм в час", разкри рекордьорът по титли от Големия шлем.

Федерер обаче заяви, че не обича да участва в церемониите по теглене на жребия. Той се чувствал безпомощен, защото не можел да повлияе на резултата.

"Миналата година в Шанхай ми казаха, че ако спечеля двубоя си на четвъртфиналите, ще ми разрешат да приготвя пицата, която ще се сервира в ресторанта на играчите. Реших да избегна класическите рецепти и добавих много от всичко. Сложих смокини, рукола, прошуто и моцарели", каза още 34-годишният швейцарец.

Роджър почива в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000", а във втория поставеният под №2 в схемата ще играе днес срещу квалификанта Алберт Рамос-Виньолас, който отстрани Сам Куери след 4:6, 6:4, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини