Цонга матира Надал и е на финал в Шанхай



17-10-2015 14:08 | Tennis24.bg

Жо-Вилфред Цонга е първият финалист на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. В епичен двубой, французинът се справи с 2:1 сета с Рафаел Надал, в отделните части 6:4, 0:6, 7:5 и вече очаква съперника си в двубоя за трофея, който ще бъде определен от дуела между Новак Джокович и Анди Мъри.

Цонга спечели първия сет, след като успя да осъществи ранен пробив. Надал имаше шанс да се върне в мача в осмия гейм, когато при подаване на Цонга поведе с 40:15, но не успя да реализира нито една от точките за пробив.

През втория сет Цонга претърпя неочакван срив в играта си. Французинът започна да редува грешка след грешка, а за опитен състезател като Надал бе детска игра да овладее момента и да се наложи – 6:0.

В решаващия третия сет и двамата претенденти бяха изключително концентрирани и печелеха сравнително лесно подаванията си. В заключителните минутки Цонга успя да притисне Надал и това се оказа ключов момент.

С форхенд по правата французинът си гарантира брейк-бол в единадесетия гейм, а в ответната точка Рафа не успя да завърши воле и пробивът стана факт – 6:5 за Цонга. Сервирайки за мача французинът изигра фамозен гейм и напълно заслужено се поздрави с успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини