Димитров и Пиронкова загубиха по 4 места



19-10-2015 09:33 | Любомир Тодоров

Първите ракети на България в тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова загубиха по четири позиции в публикуваните днес световни ранглисти.

При мъжете Димитров е вече №26. За последно той беше извън първите 25 в класацията на АТР на 14 октомври 2013 година, когато заема 28-ото място. Поради разлика в календара, в сравднение с миналия сезон, от актива ва хасковлията бяха извадени 150-те точките от финала в Стокхолм.


Тази година Григор е пети в схемата на турнира в шведската столица и в първия кръг той очаква тенисист от квалификациите. Втората ни ракета Димитър Кузманов загуби 35 места и се смъкна до №330. Трети по ранкинг българин е Димитър Кутровски, който е 333-и тази седмица.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

При жените Цветана Пиронкова изпадна от Топ 50 и е 52-а. Това се дължи на неучастието на пловдивчанката на турнира в Линц миналата седмица, където имаше да защитава 60 точки от четвъртфинала през 2014 година.

През тази седмица Цвети ще играе в Москва, където също стигна до четвъртфиналите миналия сезон. Българката играе днес с Ирина-Камелия Бегу от Румъния в мач от първи кръг.

Сесил Каратанчева отстъпи с една позиция и е №109. Софиянката беше заявена за турнира в Люксембург, но не не появи във Великото херцогство.

Рекордно класиране отбеляза на 19 октомври Джулия Терзийска след финала в Созопол на 11-и. От днес тя е №337 в световната ранглиста.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини