Победи за Алекс Найденова и Стаматова



21-10-2015 14:15 | Tennis24.bg

Александрина Найденова се класира за втория кръг на турнира на червени кортове в Букараманга (Колумбия) с награден фонд 25 хиляди долара и гостоприемство. Поставената под номер 4 Найденова победи представителката на домакините Мария Фернанда Гонсалес с 1:6, 6:3, 6:2.

Българката заработи 8 точки за световната ранглиста и 392 долара, а следващата й съперничка е квалификантката София Мунера Санчес от Колумбия. На двойки Найденова и Даниела Сегуел (Чили) достигнаха до четвъртфиналите, където ще играят с третите поставени Лорън Албанезе (САЩ) и Алекса Гуарачи (Чили).

В същото време Юлия Стаматова се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в гръцкия град Ираклион с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 3 Стаматова се наложи над преминалата през квалификациите французойка Люси Варние с 6:3, 6:4 за 106 минути.

С победата 22-годишната левичарка си осигури 4 точки за световната ранглиста и 245 долара, а за място на полуфиналите тя ще се изправи срещу петата в схемата Милана Шпремо (Сърбия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини