Федерер: Следващият сезон ще бъде различен



22-10-2015 13:10 | Tennis24.bg

Роджър Федерер потвърди, че през следващия сезон ще се завърне в Ротердам, за да участва в местния турнир в зала (АТР 500). Швейцарецът също така призна, че ще направи корекции в програмата си предвид Олимпийския турнир в Рио де Жанейро, който ще бъде сред приоритетите му.

„2016-та е олимпийска година и ще бъде различна от останалите. Това означава, че ще почивам в различни периоди от останалите години. Не съм сигурен дали ще участвам на Олимпийските игри само на единично, или ще опитам и на двойки. Разговарях със Стан (Вавринка) и Мартина (Хингис) относно техните планове. Ще взема решение вероятно в края на годината”, коментира Федерер.

Швейцарецът разкри и как се е съгласил да се завърне в Ротердам. „Много съм щастлив, че турнирният директор Рихард Крайчек показа толкова сериозен интерес към мен. Останах изненадан, когато той дойде в Цюрих, за да разговаря лично с мен. Ротердам е добра подготовка за Индиън Уелс, а от друга страна ще съм повече в Европа, така че моите деца ще могат да карат ски. Обичам да прекарвам повече време с тях.

Ротердам е сред любимите ми турнири. Усещам подкрепата на публиката. В турнирите от Големия шлем е различно, защото там има 350 състезатели и не получаваш подобно внимание. В по-малките турнири обаче е друго – участват 32 играчи и получаваш повече внимание. По-популярните състезатели като мен могат да видят лика си на постери из цялия град. Имам отлични спомени от Ротердам, където участвах за първи път през 1999, а през 2005 и 2012 спечели титлата”, каза Федерер.

Швейцарецът за пореден път заяви, че планове за отказване не минават през мислите му, тъй като се чувства пределно мотивиран да продължава да печели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини