Григор Димитров: Срещу Бердих ще бъде много трудно



Григор Димитров: Срещу Бердих ще бъде много трудно
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
23-10-2015 09:24 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм, след като в четвъртък вечерта победи с 2:0 сета Николас Алмагро, в отделните части 6:2, 6:4. Българинът се представи изключително стабилно, като за целия двубой не допусна да бъде пробит.

„Играх малко по-добре от предния двубой, много съм доволен след всеки мач, в който се представям по този начин. Започвам да се чувствам все по-добре и по-добре с всеки изминал ден. Във физически план също беше добър тест за мен този мач. Трябва да гледам всеки двубой по отделно и да се опитвам да надграждам”, коментира Димитров.

Следващият съперник пред него е водачът в схемата Томаш Бердих. Двамата играха на финал в Стокхолм през миналия сезон, като чехът стигна до обрат с 2:1 сета и взе трофея.

„Очаквам добро представяне, но Бердих е един от най-добрите играчи. Удря силно топката, представя се много стабилно, особено на турнирите в по-северната част на света. Знам срещу кого се изправям, но няма значение фазата от надпреварата, в която се срещаме.

В един момент трябва да се изправиш срещу всеки, ако искаш да продължаваш по-напред. Няма как, играя срещу един от потенциалните победители в Стокхолм. Харесват ми подобни мачове”, каза Григор.

Двубоят с Бердих в днес от 19:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини