Шарапова прекрати кариерата на Пенета



29-10-2015 15:38 | Tennis24.bg

Мария Шарапова спечели по безапелационен начин „червената група” на финалния турнир в Сингапур. Рускинята спечели и третата си среща, след като се наложи със 7:5, 6:1 над Флавия Пенета за близо час и половина игра.

Италианката, която в края на лятото спечели US Open, започна по-добре двубоя и осъществи пробив още в първия гейм. Пенета запази преднината си до осмия гейм, когато Шарапова успя да върне брейка и да изравни за 4:4. След късен втори пробив рускинята измъкна сета със 7:5. През втората част всичко в играта на бившата №1 в света се получаваше и тя безпроблемно приключи двубоя.

Благодарение на чистата победа, Мария Шарапова направи услуга на Агниешка Радванска и я „издърпа” към полуфиналите в Сингапур. Участието си в турнира пък приключиха Симона Халеп и Флавия Пенета.

За италианката това беше последен състезателен двубой в кариерата. Още след триумфа в Ню Йорк тя каза, че ще приключи с тениса след края на сезона, който за нея официално свърши днес.

„Тя е невероятен играч. Много съм тъжна за нея. Изключително щастлива съм обаче, че тя успя да спечели титла от Шлема преди да се откаже”, каза Шарапова по адрес на италианката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини