Муратоглу обяви Серина Уилямс за №1 в историята



31-10-2015 11:33 | Tennis24.bg

Серина Уилямс е най-великата тенисистка в историята. Това мнение изрази Патрик Муратоглу, който от 2012-та насам е в щаба на американката и официално се води консултант. Ето и аргументите на Муратоглу:

„Серина притежава най-силната психика, която женската тенис история някога е виждала. Освен това тя има и най-добрият сервис. Тя се конкурира в турнирите от Големия шлем в последните 17 години, през които се е срещнала с изключително много и разнородни като стил на игра тенисистки. И фактът, че на 34 години тя продължава да е №1 и да печели трофея от Шлема говори много”, коментира Муратоглу.

„Когато започнахме работа през 2012-та година моята цел беше тя да стане по-постоянна в изявите си. Исках от нея да опитва повече различни удари, да успява да се настрои към играта на съперничката си и да се справи с нея дори да няма най-добрия ден на корта. Започнахме да правим игрови план преди всеки един мач”, разкри Муратоглу.

Специалистът е категоричен, че основната цел пред Серина Уилямс през сезон 2016 ще бъде спечелването на всеки един от турнирите от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини