Федерер: Победата над Надал е специална



Федерер: Победата над Надал е специална
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-11-2015 12:47 | Tennis24.bg

Роджър Федерер не скри задоволството си, след като спечели за 7-ми път титлата от турнира в родния му град Базел. На финала швейцарецът се наложи с 6:3, 5:7, 6:3 над големия си опонент за последното десетилетие Рафаел Надал.

„Представянето ми в Базел през седмицата беше едно от най-силните в кариерата ми като цяло, а победата на финала една от най-значимите за годината. Изживявам мечтата си отново. Да играя на финал срещу Надал тук е нещо много специално за мен. Страхотно, че мога да се изправя срещу него на 34 години. Бях спокоен преди финала”, коментира Федерер на пресконференция след успеха.

„Двубоят беше много равностоен. Имах своите шансове във втория сет, но Рафа се пребори за успеха. Той показа невероятен характер през цялата седмица. В третия сет изравних играта, а във важните моменти не правех грешки. Знам, че мога да играя по-добре от бекхенд, както и той от форхенд, но като цяло мисля, че направихме качествен двубой.

Увереността е на лице, няма съмнение в това. Страхотно е, че се върнах на победния път след (ранното отпадане в) Шанхай. Бях уверен, имах достатъчно енергия в себе си. Като цяло мисля, че сезонът беше много добър за мен, въпреки че Новак Джокович направи крачка напред в турнирите от Големия шлем и Мастърс сериите”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини