Цвети Пиронкова - спортист на България за месец юни (видео)



22-07-2010 13:17 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова бе наградена на специална церемония в пресклуб "България" за спортист на месец юни. Тогава Цвети записа името си със златни букви в историята, превръщайки се в първата българка играла на полуфинал на "Уимбълдън”.

 

В анкетата участваха 29 медии, 28 от които гласуваха за Пиронкова, а останалата една даде гласа си за Тервел Пулев.

 

"В началото на турнира имах леки проблеми с лявото рамо, но никога не съм била толкова сериозно контузена, колкото се изписа. След първия мач успях да си почина добре и проблемът отшумя. В следващия турнир, когато отпаднах рано, все още бях уморена от Уимбълдън, а пък и сезонът на трева бе завършил, а аз имах само няколко дни, за да се настроя за следващата настилка. И в Лондон, както и тук, имаше огромен интерес към мен, такъв, какъвто не е бил преди", сподели първата ни ракета. 

 

"Изключителна чест е за мен да получа тази награда, която е и първа в моята витрина. Смятам, че е голямо постижение да бъдеш избран за спортист на месеца сред всички останали в България. Този полуфинал в Лондон обаче не би трябвало да ме отпуска, а дори напротив, трябва да започна да играя с още по-голям хъс. Иначе първата ми титла бе от Държавното по тенис в Благоевград, а с наградата си купих телевизор", продължи Цвети.

 

"В момента на преден план стои подобряването на играта ми, ако го направя, имам още по-големи шансове в следващите турнири. Важно е и да работя върху физическата си подготовка, защото издръжливостта в тениса е едно от задължителните неща. Следващият турнир, на който ще участвам ще бъде в Истанбул на хард кортове. След това има още две състезания преди да дойде US Open. Това е един турнир със страхотна атмосфера, на който се надявам да се представя много добре", разкри бъдещите си планове пловдивчанката.

 

"Колкото до идеята да създадем тенис-академия, тя все още е в зародиш, а в момента преговаряме с Община Пловдив за осигуряване на терен. Тъй като цялото ми семейство се занимава с тенис, за нас е важно да оставим нещо след себе си, нещо, което да е полезно за цялото общество. Хубаво е на един тенис-комплекс да има всякакви настилки, но ще видим как ще се развият нещата", завърши Пиронкова.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО С НАГРАЖДАВАНЕТО И КОМЕНТАРА НА ЦВЕТИ!

 

текст: новспорт




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини