Винъс Уилямс ще се завърне в Топ 10 ако...



Винъс Уилямс ще се завърне в Топ 10 ако...
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-11-2015 14:39 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс, която стана първата, гарантирала си участие на полуфиналите на турнира WTA Elite Tropfy, може да се завърне в Топ 10 на световната ранглиста. За последно тя беше част от челната десетка преди повече от 4 години и половина.

Само една от тенисистките, които тази седмица участват на турнира в Жухай, може да влезе вТоп 10 на класацията. За тази привилегия ще се конкурират вече споменатата Винъс Уилямс, Карла Суарес Наваро, Каролина Плишкова и Роберта Винчи.

Ето и различните варианти пред Винъс, за да се завърне в Топ 10:

1. Винъс ще се завърне в Топ 10 ако спечели титлата в Жухай.Ако това се случи, тя не само ще стане част от Топ 10, но ще се изкачи до №7 в класацията, оставяйки зад себе си Флавия Пенета, Луцие Шафаржова, Ангелик Кербер и Тимеа Бачински.

2. Винъс може да се завърне в Топ 10 с участие на финал в Жухай. За да се случи това обаче, титлата не трябва да бъде спечелена от Карла Суарес Наваро или Каролина Плишкова.

3. Винъс може да се завърне в Топ 10 дори и да загуби на полуфиналите. За тази цел обаче Карла Суарес Наваро не трябва да достига до финал, както и Каролина Плишкова да печели титлата.

„Една от причините да бъда тук е точно възможността да се завърна в Топ 10 и да запиша страхотен старт на следващия сезон”, коментира преди турнира Винъс Уилямс, която е носителка на 7 титли от Големия шлем. „Не броя точки, просто искам да спечеля. Ако печелиш, мястото ти в ранглистата се подобрява”.

За първи път Винъс Уилямс стана част от Топ 10 през 1998-ма година. „Моята цел е да продължа да побеждавам. Нямам какво да доказвам, но искам да продължа да работя и да оправдая собствените си очаквания. Наистина искам да показвам най-доброто от себе си всеки ден”, коментира американката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини