Шампионът продължава по план



07-11-2015 04:42 | Tennis24.bg

Водачът в схемата и шампион от миналата година Новак Джокович увеличи серията си на 20 последователни победи и се класира на полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Сърбинът се наложи със 7:6 (3), 7:6 (8) над петия в схемата Томаш Бердих и вече води с 20:2 победи в двубоите с чеха.

За Джокович това беше общо победа №680 в кариерата (АТР, Голям шлем и Купа „Дейвис”), в която той не допусна да бъде пробит. Ноле е път да стане първият тенисист в историята, който приключва сезона с 6 титли от „Мастърс 1000”.

В спор за място на финал Джокович, който ще завърши годината като №1 за четвърти път в последните пет сезона, ще срещне Стан Вавринка. Любопитното е, че по-рано през годината двамата премериха сили в Париж на финала на „Ролан Гарос”, където изненадващо победа отиде на сметката на швейцареца.

„Определено не исках да се стигне до трети сет”, каза Джокович след победата над Бердих, след която той вече е в серия от 27 последователно спечелени сета.

„Поздравления за Бердих, който игра на много високо ниво. Той ме извади от комфортната ми зона, принуди ме да играя по-назад в корта с дълбоките си и силни удари, особено от форхенд. Мисля, че той се справи много добре. Двубоят беше решен в тайбрек-сетове, от няколко точки. Разбира се, че победителят можеше да е друг. Във важните моменти обаче аз се справих добре, за което съм много горд”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини