Винъс на финал за 78-ми път



Винъс на финал за 78-ми път
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-11-2015 12:16 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс се класира за финал на турнира WTA Elite Trophy, след като се наложи с изразителното 6:2, 6:2 над Роберта Винчи след едва 65 минути игра в Жухай. За опитната американка това беше победа №40 през сезона.

„За мен е изключителна чест да бъда първата, която се класира за финал в Жухай. Днес двубоят не беше лесен – всеки гейм беше равностоен, а тя (Винчи) не дава нито една точка без борба. Тя прави невероятен сезон”, каза в интервюто на корта Винъс.

Американката вече води с 5:0 победи в директните двубои с Винчи. Освен това за първи път от 2008-ма година насам Винъс Уилямс минава границата от 40 победи за сезона. 9 от тези победи американката записа на територията на Китай – 6 в Ухан, където тя спечели титлата и 3 в Жухай.

„Китай определено е добро място за мен този сезон. Играх добре в Ухан, а сега съм на финал и тук в Жухай. Надявам се, че ще запиша още една победа. Няма да бъде лесно, но го очаквам с нетърпение (финала)”, коментира още Уилямс.

В неделя Винъс Уилямс ще излезе за своя 78-ми финал в турнир от WTA. Тя има 47 титли и 30 загубени финала до момента. Нейната съперничка на финала ще бъде Каролина Плишкова, която успя да пребори в два сета Елина Свитолина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини