Вавринка взе сет, но Джокович е на финал



07-11-2015 20:16 | Tennis24.bg

Новак Джокович и Анди Мъри ще спорят за трофея от последния за сезона „Мастърс 1000” турнир – този в Париж. Дуелът между първите двама в схемата стана факт, след като сърбинът се наложи с 2:1 сета в двубоя си срещу Стан Вавринка, в отделните части 6:3, 3:6, 6:0 след близо два часа игра в „Берси”.

Пробив в четвъртия гейм се оказа напълно достатъчен на Джокович да спечели първата част, а освен това сърбинът осъществи брейк и в началото на втория сет. В драматичен четвърти гейм обаче Вавринка реализира петия си шанс за пробив и изравни за 2:2, след което до края на сета взе инициативата и се наложи с 6:3.

По този начин швейцарецът сложи край на серията от 28 последователни сета на сметката на Джокович.

В решаващия трети сет обаче интрига нямаше. Джокович просто отчая съперника и след „геврек” – 6:0, си гарантира място на финала в Париж. По този начин сърбинът сложи край на надеждите на Вавринка за дубъл в Париж. Както е известно, по-рано през сезона швейцарецът триумфира на „Ролан Гарос”, където победи именно Ноле.

В неделя Джокович ще излезе в опит да спечели трофея в „Берси” за трета поредна година.

Победата днес е 21-ва поред за Новак Джокович. За последно сърбинът бе победен през август в Синсинати, където отстъпи пред Роджър Федерер. Общо от началото на сезона това бе 77-ма победа за Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини