Пълно превъзходство



Пълно превъзходство
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-11-2015 17:53 | Станко Димов

Новак Джокович е новият-стар шампион на „Мастърс 1000” турнира в Париж. На финала водачът в световната ранглиста се наложи с 6:2, 6:4 над втория схемата Анди Мъри след малко повече от час и половина игра.

С малки изключение, основно в няколко гейма в средата на втория сет, срещата премина изцяло под превъзходството на Джокович. Сърбинът взе първата част след два пробива, а също толкова осъществи и през втория сет. Там Мъри все пак успя веднъж да се справи с подаването на съперника си, но за повече днес шотландецът нямаше аргументи.

Благодарение на успеха Джокович спечели турнира в „Берси” за трети пореден и общо 4-ти път, което е абсолютен рекорд в историята на надпреварата.

Рекордите обаче не спират дотук. Ноле спечели 6-ти трофей от „Мастърс 1000” сериите през годината, което също се случва за първи път в историята. Общо от началото на сезона сърбинът вече има 10 трофея. Общо в кариерата си Джокович вече има 58 титли.

След седмица Джокович, както и останалата част от Топ 8 в АТР, ще приключи сезона с участие на финалния турнир в Лондон, където също е действащ шампион.

„За мен беше изключително удоволствие да играе цяла седмица на този страхотен нов корт. Поздравления за Новак, който прави невероятен сезон. Седмицата беше успешна за мен. За първи път прескочих четвъртфиналите тук. Това е прогрес и аз се надявам, че ще се завърна тук следващата година”, каза Мъри на церемонията след двубоя.

„Поздравления за Анди и неговият екип”, бяха първите думи на новия шампион Джокович. „Никога не е лесно да играеш срещу толкова силен съперник. Благодаря на организаторите и всички, които са свързани с турнира. За пореден път сте свършили отлично работата си. За мен винаги е специално да играя тук”, каза още Ноле, който държа реч на английски и френски език.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини