Групите в Лондон носят имена на тенис легенди



11-11-2015 07:49 | Любомир Тодоров

Асоциацията на тенис професионалистите обяви нова инициатива, с която да чества бившите шампиони от заключителния турнир на най-добрите, който тази година стартира на 15 ноември в Лондон.

Изпълнителният директор на АТР Крис Кермод съобщи за създаването на The Finals Club, в който влизат всички победители ще бъдат канени на състезанията. Другата новост е, че имената на групите на мастърса вече ще носят имена на легенди.

В това издание групите на единично ще се казват "Илие Настасе" и "Стан Смит". Осемте двойки ще бъдат разпределени в Аш/Смит и Макенроу/Флеминг.

Румънецът Настасе е първият шампион от заключителния турнир през 1970 година. Американецът Смит пък е четирикратен победител (1971-73 и 1975 г.). Дуетът Смит и Артър Аш взе титлата през 1970 година, а Джон Макенроу и Питър Флеминг взеха рекордните седем поредни трофея.

Световният номер едно Новак Джокович ще защитава титлата си от мастърса. Компания в лондонската зала "О2" ще му правят шесткратният шампион Роджър Федерер, Анди Мъри, Стан Вавринка, Рафаел Надал, Томаш Бердих, Давид Ферер и Кей Нишикори.

Жребият ще бъде теглен в четвъртък, а първите двубои ще бъдат в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини