Спортният свят реагира на атаките в Париж



14-11-2015 08:41 | Любомир Тодоров

Най-малко 128 души са били убити и около 200 други ранени при серия терористични нападения в петък вечерта във френската столица Париж, предадоха световните агенции. Много от ранените са в тежко състояние.

Светът на спорта реагира моментално на трагедията. Анди Мъри сложи френското знаме на профила си в Туитър и изказа съболезнования на близките на жертвите във френската столица.

"Не мога да помогна, защото съм далече, но мисля непрестанно за Париж! Господи, какво става с хората! Моите молитви са за семействата на всички загинали", написа в Туитър баскетболната звезда Леброн Джеймс.

Централният нападател на тима от НБА Сан Антонио Спърс Борис Дио, който е французин, също написа, че е потресен и се моли за жертвите.

"Моля се за моето семейство и приятелите ми", изстена в Туитър френският център на Ню Орлиънс Пеликанс Алексис Ажинса. Той изписа "Молитва за Париж" на кецовете си.

Атаките са били най-малко четири, като един от взривовете е бил близо до стадион "Стад дьо Франс", малко преди началото на футболната среща Франция - Германия. Президентът Оланд, който е бил на срещата, е бил евакуиран. Вратите на 80-хилядния стадион са били затворени, което доведе до паника.

Стотина са жертвите само от нападението в концертната зала Bataclan по време на участие на американската рок група Eagles of Death Metal. За някои от ударите се съобщава, че са самоубийствени атаки. За момента е съобщено от полицията за два такива акта на насилие. Ликвидирани са общо 8 терористи, като повечето са загинали при самоубийствените атаки, а други шестима се издирват, са съобщили от парижката прокуратура. Появиха се информации, че вече има задържани.

Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната и затваряне на границите. В Париж бе въведен вечерен час, а на жителите бе препоръчано да останат по домовете си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини