Мъри също не сгреши на старта в Лондон



16-11-2015 18:12 | Tennis24.bg

Анди Мъри започна с чиста победа участието си на финалите на АТР в Лондон. Местният любимец се наложи с 6:4, 6:4 над Давид Ферер в първи двубой от група „Илие Настасе”, като по този начин регистрира 5-ти последователен успех над тенисиста от Испания.

Олимпийският шампион от Игрите в Лондон взе първия сет след късен пробив в 10-ия гейм, а през втората част му се наложи да прави обрат, тъй като Ферер започна с пробив за преднина 1:0. В шестия гейм обаче Мъри изравни за 3:3, а след това повтори упражнението от първата част и с пробив в 10-ия гейм затвори мача след час и половина игра.

Благодарение на победата Мъри се доближи максимално до това да приключи сезона като №2 в ранглистата. За тази цел шотландецът се нуждае от само още една победа в Лондон през седмицата.

По-късно тази вечер, от 22:00 часа българско време, ще се изиграе вторият двубой в групата между Стан Вавринка и Рафаел Надал.

С победата си днес Мъри последва примера на другите двама големи фаворити в турнира - Новак Джокович и Роджър Федерер, които в неделя също не загубиха дори сет в първите си двубои в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини