Федерер е на финал



22-11-2015 00:07 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за финал на заключителният Мастърс турнир, след като победи със 7:5, 6:3 сънародника си Стан Вавринка след малко повече от час игра в лондонската зала О2.

Така в неделя в спора за рекорден седми трофей швейцарецът ще се изправи срещу Новак Джокович, когото победи преди няколко дни в груповата фаза от турнира.

Федерер имаше нужда от малко повече от час игра, за да приключи двубоя си днес. Той реализира 6 аса и спечели повече от 75% след точките след вкаран първи сервис.
Припомняме, че по-рано през деня Новак Джокович победи Рафаел Надал с 2:0 сета, за да си гарантира мястото във финала.

В неделя сърбинът ще спори за четвърти пореден и общо пети трофей, докато Федерер ще играе за титла номер седем от турнира.

„Годината беше невероятна за мен”, коментира Вавринка след двубоя. „Честно казано не очаквах, че ще играя толкова добре и тази вечер ще бъда тук. Не мога да искам повече. Спечелих „Ролан Гарос”, където победи световния №1. Играх полуфинал на US Open, Australian Open, четвъртфинал на Уимбълдън. Победих много играчи на топ ниво. Годината беше невероятна за мен”, коментира Вавринка след двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини