Дел Потро тренира бекхенд с една ръка



22-11-2015 11:54 | Tennis24.bg

Хуан Мартин дел Потро призна, че е минал през период, в който е мислил да се откаже от тениса в резултат на честите контузии, които на практика не му позволяват да играе редовно в последните години. Както е известно, аржентинецът претърпя четвърта операция на китката през месец юни и в момента се възстановява.

„Щастлив съм, че съм в Тандил с моето семейство и приятелите ми. Това ми позволява да съм спокоен, което е добре за възстановяването ми. Надявам се, че ще се завърна скоро на корта”, коментира шампионът от US Open 2009.

„Тенисът много ми липсва. Трудно е когато гледам големите турнири пред телевизора. Много от играчите ми се обадиха да ме подкрепят. Федерер, Джокович, Мъри, както и други ми пожелаха по-скоро да се завърна на корта”, каза още Дел Потро.

Аржентинецът потвърди също, че през последните няколко месеца тренира бекхенд с една ръка. Това обаче е временно, докато китката на ръката му позволи максимално натоварване. „Няма как тепърва да играя бекхенд с една ръка в тура. Тези неща се учат докато си дете. Ако сега играя бекхенд с една ръка, то резултатите ми няма да бъдат на сериозно ниво”, сподели ДелПо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини