Бивш номер 9 започна кариера в моторните спортове



24-07-2010 10:34 | Станко Димов

Достигналият до номер 9 в световната ранглиста - Парадорн Сричапан, направи нова крачка в своята спортна кариера. Тайландецът, който преди месец официално сложи край на кариерата си заради множество хронични травми, реши да даде старт на кариерата си като състезател с мотори.

 

Любопитното в случая е, че Сричапан "съсипа" кариерата си на тенисист именно заради инцидент с мотициклет, който му коства проблеми с китката и коляното.
Този уикенд Сричапан ще се пусне в състезание Pro Series Thailand Championship.

 

"Обичам моторните състезания. Мотоциклетите са моя страст още от годините, в които бях хлапе. През последните 3 години се състезавах, но реших сега да го обявя официално, защото вече си намерих спонсор", сподели Сричапан, който се състезава за Elf Smart Sports Racing Team.

 

"Както казах и преди, никога не съм съжалявал, че напуснах тениса. Постигнах много повече в този спорт, отколкото някога съм очаквал. Затова в един момент реших да направя следващата крачка и се чувствам удовлетворен от решението си", коментира 31-годишният състезател.

 

"Не мога да кажа, че имам някакси сериозни амбиции за новия ми спорт. Не, по-скоро нямам. Не се целя да печеля състезания, или задължително да се класирам на подиума. Истинската ми цел е един ден да имам собствен отбор", каза в заключение вече бившият тенисист.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини