Федерер: Ноле трудно ще повтори подобен сезон



23-11-2015 13:09 | Станко Димов

Роджър Федерер се размина с рекордна 7-ма титла от финалите на АТР, след като отстъпи с 3:6, 4:6 пред Новак Джокович на финала в неделя. Ето какво каза швейцарецът на последната си пресконференция за сезона:

„Щеше да бъде по-добре, ако сервирах по-успешно в началото на двубоя. Като цяло можех да се представя по-добре и при неговия втори сервис. Това са забележките ми към играта ми днес. Ако можех да изиграя двубоя отново, щях да се опитам да променя тези две неща.

Получи се добър и равностоен двубой, който беше решен от дребни детайли. Не може винаги да побеждаваш. Не за първи път Ноле прави подобен сезон. Той ще започне новата година с изключителна увереност. Той играе невероятно. Знам, че в момента всички мислят, че е възможно, но няма как да повториш година като тази. Трябва физически да си във форма, да се опазиш от контузии. Освен това трябва да си психически на топ ниво през цялата година. Не е никак лесно.

Олимпийските игри в Рио няма да бъдат приоритет №1 за мен през новия сезон. Започваме с Australian Open, който наближава със страшна сила. Това е първата от следващите ми цели. След като Australian Open приключи, тогава ще видим какво ще предстои в бъдеще. Със сигурност Уимбълдън ще бъде една от големите ми цели.

Трябва да продължа да вървя напред. Да тренирам здраво и да се отнасям напълно сериозно към всичко, което правя. Сега ще си взема почивка, трябва ми време да се възстановя, да се забавлявам с моето семейство.

Напълно наясно съм с програмата си за следващата година. Аз съм 34 години, не искам да наблягам на този факт, както вие редовно правите. Просто знам отлично какво правя и какво ми предстои.

Не мисля, че има много неща, които трябва да променям. Може би някои тактически елементи срещу конкретни състезатели. Мисля, че през този сезон направих някои много добри подобрения в играта си. Като излизанията ми в близост до мрежата. Освен това началният ми удар също функционираше добре през целия сезон. За да се представяш успешно, трябва да си здрав и да се движиш добре по корта. Движението също е от изключително значение”.

Относно подкрепата, която получава от публиката, Федерер каза следното: „Това означава много за мен и казано честно това е една от причините да продължавам да се състезавам. Чувството да играеш пред такава публика и такава атмосфера е изключително специално. Наслаждавах на всяка една секунда от турнира. Много бих искал да спечеля турнира заради всичките ми фенове, но за жалост не успях. Но като цяло съм доволен от нивото си на игра”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини