Премиерата на биографията на Джордан у нас в символична дата и час



23-11-2015 13:31 | Tennis24.bg

Единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, Георги Глушков ще е гост на премиерата на излязлата наскоро биография на най-великия баскетболист в историята Майкъл Джордан. Книгата е написана от американския журналист Роланд Лейзънби и е на българския пазар с марката на издателство „Жануа‘98“.

Представянето ще е на символичната дата 23 ноември от 18,23 ч в най-високата книжарница в София – „Хеликон Витоша“. Тя се намира на бул. „Патриарх Евтимий“ 68.

В момента Георги Глушков е президент на Българската федерация по баскетбол. Той игра в НБА през 1984 г. с екипа на „Финикс Сънс“, но точно тази година Джордан е контузен.

Друг специален гост на премиерата ще е президентът на баскетболния „Левски 2014“ и председател на мъжката елитна лига у нас – Константин Папазов. Тити, както е известен на феновете, е един от най-запалените фенове на Майкъл Джордан в България. Не веднъж Папазов е казвал, че именно легендарният номер 23 на „Чикаго Булс“ е основният му мотив да стане баскетболен треньор. Като такъв той се подвизаваше в Славия, Лукойл Академик, Левски и националния отбор за мъже.

Сред гостите, които ще разказжат впечатленията си от книгата „Майкъл Джордан“, ще са и двама популярни журналисти, които са сред малцината българи, имали щастието да се приближат до Въздушния – Николай Кръстев от в. „Труд“ и Ивайло Герчев от БНР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини