Родик: Ролан Гарос 2015 е най-впечатляващата титла на Серина



26-11-2015 10:26 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Анди Родик засипа с похвали актуалната водачка в световната ранглиста при дамите Серина Уилямс. Роденият в Тексас бивш тенисист разкри, че е най-впечатлен от начина, по който Серина спечели „Ролан Гарос” тази година. Той направи и любопитна съпоставка между двамата през 2006-та година, като припомни, че тогава Уилямс е била някъде около №100 в ранглистата, а 9 години по-късно не спира да печели големи титли.

„Хората ще говорят за доминация. Аз не мисля, че някой би оспорил, че в най-добрия си ден на корта Серина е най-добрата за всички времена. Тя успя да развие този нюанс така, че да печели в решаващите моменти. По време на целия „Ролан Гарос” тя беше болна и не беше в оптимална форма физически. Но въпреки това не спря да се бори и в крайна сметка спечели титлата, добавяйки още една титла от Шлема. За мен това е най-впечатляващата й титла в Големия шлем”, коментира Родик.

„През 2006-та, Серина заемаше някъде около №100 в ранглистата. Спомням си, че тогава тя тренираше усърдно всеки ден, също както се опитвах и аз. Но погледнато към 2015-та година, тя продължава да печели титли от Големия шлем и да подобрява рекорд след рекорд, докато аз стоя тук и съм извън тениса вече 3 години”, каза още Родик, който говори пред американското издание „Спортс Илюстрейтед”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини