Хингис очаква отговор от Федерер за Рио



26-11-2015 10:45 | Tennis24.bg

Мартина Хингис очаква отговор от Роджър Федерер относно предстоящия олимпийски турнир в Рио де Жанейро и възможността двамата бивши водачи в ранглистата да участват заедно в надпреварата на смесени двойки.

35-годишната тенисистка направи феноменален сезон през 2015-та, като спечели общо 5 трофея от Големия шлем при двойките – 3 на смесени двойки в тандем с Леандер Паес и 2 в тандем със Саня Мирза. Сега мислите на Хингис са насочени към Рио.

„Както винаги съм казвала, определено имам желание да играя с Роджър (Федерер) в Рио. Заедно спечелихме Хопман Къп през 2001. Но решението не зависи от мен. Той трябва да погледне към собствената си програма, а аз мога да ви уверя, че тя е много наситена. Ако това не се случи, надявам се да играя със Стан (Вавринка). Да бъда в отбор с един от двамата ще бъде добра опция за мен”, коментира Хингис.

Федерер и Вавринка спечелиха златен медал на двойки от Олимпийските игри в Пекин през 2008-ма. Не е изключено двамата да участват като тандем и в Рио. Ако това се случи едва ли някой ще уважи молбата на Хингис, тъй като това ще означава, че ще трябва да играе на 3 надпревари в Рио – сингъл, двойки и смесени двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини