Мугуруса: Писъците на Шарапова разсейват



Мугуруса: Писъците на Шарапова разсейват
Свързани играчи
Тагове
27-11-2015 13:31 | Tennis24.bg

Младата испанска тенисистка Гарбине Мугуруса направи истински фурор през 2015-та и заслужи мястото си в Топ 3 в края на годината. Родената в Каракас състезателка достигна и до първия си финал в турнир от Големия шлем, но в спора за трофея на Уимбълдън отстъпи пред Серина Уилямс.

Мугуруса беше гост на тв шоу, в което разказа любопитни подробности около живота в тура. Тя беше попитана какво мисли за писъците на Мария Шарапова и дали те й влияят по някакъв начин.

„Понякога Шарапова вика толкова силно, че изглежда сякаш дори топката лети по-бързо след удара от нейната ракета. Тя честно го прави, за да ни сплаши. Нейните писъци ме разсейват. Понякога и аз викам, но не толкова силно, колкото нея”, коментира Мугуруса.

Световната №3 разкри и любопитни подробности около въпросния финал на Уимбълдън. „В деня преди финала се опитвах да мисля, че ми предстои един нормален мач, като всички останали. Но това беше невъзможно. Опитах се да се разходя наоколо, да правя обичайните неща и да остана спокойна. Когато влязох в съблекалнята със Серина Уилямс, напрежението беше много високо. Бях напрегната. Много играчи сплашват преди двубоя. Понякога след някои двубои съм под такова напрежение, че имам нужда да плача. В този момент имах нужда да се справя със стреса”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини