Министър Кралев: Ще бъде от полза на Григор да играе в София



01-12-2015 15:54 | Tennis24.bg

Повеждането на АТР турнира Garanti Koza Sofia Open е много важен проект, който ще даде импулс за развитието на тениса в България. Това мнение изрази министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Този турнир е ключов за развитието на тениса. Виждате колко кортове се строят, колко много деца започват да тренират тенис, каква масовост има – хора от 5 до 70 години постоянно участват в аматьорски турнири. Много е важно за тях да видят, че има такава подкрепа и да се насладят на играта на най-добрите от световния тенис елит. Важно е, разбира се, и за българския професионален тенис. Винаги сме имали добри играчи – братя Пампулови, Орлин Станойчев, сега имаме Григор Димитров, който безспорно е най-успелият ни тенисист до момента. Имаме едно много талантливо момче, което изгрява - Адриан Андреев, за чието развитие държавата е длъжна да помогне”, посочи спортният министър.

„Билетите са на абсолютно достъпни цени. Виждате, че са много под нивата за турнири от подобен ранг в Европа и в света, така че можем да разглеждаме „Гаранти Коза София Оупън 2016” и като социален проект. Съобразяваме се с възможностите на нашите фенове и го правим заради тях“, заяви министърът.

На въпрос за евентуалното участие на Григор Димитров в надпреварата, Кралев отговори:
„Виждаме колко много българската публика обича Григор. Дано феновете да имат шанса да го видят и в състезателен режим. Мисля, че този път, ако той реши да участва, това ще бъде само в негова полза и този турнир ще бъде успешен за него. Не само заради отношението на хората, а и защото пред собствена публика, пред 12 000 фенове, усещането е съвсем различно и се играе по друг начин. Ние правим този турнир и заради феновете, и заради състезателите, а той е водещият ни тенисист. През лятото бях и на турнира в Истанбул. Основните звезди, които напълниха кортовете, бяха Роджър Федерер и Григор Димитров. Много българи бяха там, за да го подкрепят”, заяви министърът.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини